Партньори

Основни търговски партньори на дружеството са:

SONOFF

Водещият китайски производител на решения за Умен дом(Smart home). SONOFF предоставя възможността за изграждане на наистина автоматизиран дом, както и при изградена вече електрическа система, така и при ново строителство. Системата разполага с превключватели за монтаж в конзоли и кутии, които да се използват със стандартни серии ключове и контакти, собствени умни ключове за осветление, камери за сигурност и хъбове и панели за централно управление. Платформата на SONOFF поддържа основните начини за подобен тип автоматизация – RF, Wi-Fi, Zigbee 3.0, а от края на 2023 навлиза сериозно и с Matter сертифицирани устройства. Елимпекс е директен вносител от Февруари 2024 г.

KOPOS Kolin a.s., Чехия

Производител на електроинсталационни материали като тръби, разклонителни кутии, конзоли, крепежни материали, PVC канали и др. Фирмата е ситуирана в чешкото градче Колин, където извършва и производството си. Продуктите на Kopos се продават в над 20 страни по целия свят. Елимпекс ЕООД е първият вносител на продуктите на компанията в България.

PAWBOL S.A. – Полша

Един от лидерите на полския пазар в производството на електроинсталационни материали като конзоли, разклонителни кутии, крепежни материали, PVC канали, тръби, табла,  индустриални контакти и щепсели, кабелни макари и др. Елимпекс е директен вносител от 2019 г.

СИМЕНС ЕООД

Водещ производител на нисковолтова комутационна апаратура, инсталационна техника, честотно регулируеми задвижвания, средства за автоматизация на производствени процеси и др.

Chint Electric Co.,LTD – КНР

Абсолютният лидер в производството на различни видове електроапаратура в Китай. Най-високо качество на производство и продажби по целия свят. Елимпекс е дистрибутор на Българския пазар от 2021 г. и предлага нисковолтова комутационна апаратура от портфолиото на CHINT.

Protectowire Fire Systems Co., САЩ

Световен лидер в производството на линейни термични детектори и противопожрни централи. Protectowire съществуват от повече от 75 години и са създателите на технологията за линейни термични детектори.

Yarward Electronics (Shandong) Co.,LTD – КНР

Най-големият производител на болнични сестринско-повиквателни системи в Китай. Продуктите на фирмата обслужва над 5.5 млн. легла в цял Китай. YARWARD изнася техниката си и за редица други държави, сред които с изпълнени вече проекти и в България. Предлаганите системи са предназначени за старчески домове, болници за активно лечение и рехабилитационни центрове. Елимпекс е директен вносител от 2023 г.